Preguntes freqüents

A partir de quina edat puc iniciar un pla de son?

A partir dels 6 mesos i fins els 6 anys. Abans dels 6 mesos, els nadons no estan preparats física ni cognitivament per iniciar un pla de son. El millor moment és aquell en el que els pares estan preparats.

El vostre mètode consisteix en deixar plorar el nostre fill?

El nostre mètode està totalment allunyat del mètode d'extinció o cry it out que és el que consisteix en deixar el nen al seu llit, encara que plori, sortir de l'habitació i esperar que s'adormi sense cap intervenció dels pares. 

Durant el nostre pla de son, en canvi, acompanyarem el nen durant tot el procés d'aprenentatge perquè se senti reconfortat i segur. Malauradament, el que no us podem assegurar és que no hi hagi cap llàgrima durant aquest procés; cal recordar que la manera en què els nadons i nens es comuniquen amb nosaltres davant dels canvis és amb el plor; com quan els deixem a la llar d'infants.

Funciona el vostre mètode?

Canviar els hàbits de son del vostre fill requereix temps, constància i disciplina. Nosaltres us dissenyarem un pla de son totalment personalitzat i que s'adaptarà a les vostres necessitats com a família, us guiarem en el procés i us donarem el suport necessari per assolir els objectius, però cal recordar que qui implementarà el pla sereu vosaltres, les mares i els pares.

Si sou constants i seguiu les indicacions donades, veureu resultats aviat. 

 

Quant tardarem en veure resultats?

Cada nen és diferent i per tant, el temps que tardarem en veure resultats també varia d'un nen a un altre; però generalment, amb dues o tres setmanes, ja veurem progressos importants. En el cas dels nens més grans, canviar els hàbits ens pot portar una mica més de temps i començar a veure els canvis a partir de les tres setmanes.

 

Què hem de fer abans d'iniciar un pla de son?

Recomanem a les famílies que durant les dues o tres setmanes que implementem el pla de son, no hi hagi canvis en les rutines diàries com ara un viatge, un trasllat o bé es facin activitats que dificultin portar a terme el pla tal i com estigui establert. El vostre fill s'haurà de familiaritzar amb les noves pautes i per fer això, necessita pràctica i constància. 

És important també que com a pares, estigueu decidits i disposats a realitzar l'entrenament de son. Cal que descarteu, si cal amb el vostre pediatre, que no hi ha condicions mèdiques que afectin el son del vostre fill i també, en el cas dels nadons, que tenen les seves necessitats nutricionals cobertes.